Care este cel mai bun de configurare pentru dezvoltarea Mono pe Windows?

voturi
33

Am început încercând să se joace cu Mono, mai ales pentru distracție în acest moment. în primul rând am încercat să folosesc plugin-ul Visual Studio, care va transforma un csproj într-un Makefile, dar nu pare a fi nici o versiune disponibilă pentru Visual Studio 2005. Am citit, de asemenea, despre MonoDevelop IDE, care suna frumos. Din păcate, nu există nici un pachet prefabricat pentru Windows pentru ea. Am încercat să urmați câteva instrucțiuni pentru ao construi prin combinarea dependențe de la alte instalările semi-legate. Ea nu a funcționat, dar asta e, probabil, pentru că eu sunt un tip orientat Windows și abia pot scrie „Makefile“.

Deci, întrebarea mea este aceasta: Care este modul cel mai mic de energie pentru a obține în sus și să fie difuzate pentru a încerca unele de dezvoltare Mono-based pe Windows?

Întrebat 05/08/2008 la 21:15
sursa de către utilizator
În alte limbi...                            


10 răspunsuri

voturi
15

Aș recomanda obtinerea VMWare Player și utilizând dezvoltare Mono imagine liberă platformă care este furnizat pe site-ul web.

Descarca Mono

timp de instalare pentru acest lucru va fi minim, si va permite, de asemenea pentru a obține codul de lucru în .NET și apoi se concentreze pe probleme de portare, fără un hassle masiv de mașini de comutare și altele asemenea. instrumentele VMware Player va permite să trageți și să plasați fișierele de peste pentru a le copia.

Caut să ia o pereche de aplicațiile mele .NET și să le Mono conforme, iar aceasta este calea voi avea aici în scurt timp.

Publicat 05/08/2008 la 23:43
sursa de către utilizator

voturi
11

Un an mai târziu , iar răspunsul la această a schimba foarte mult. Acum puteți utiliza MonoDevelop pe Windows, sau dacă sunteți mai confortabil în Visual Studio puteți utiliza Visual Studio Tools pentru a scrie totul și apoi depanare pe în VM pentru a vă asigura că funcționează pe Linux.

Publicat 08/12/2009 la 17:48
sursa de către utilizator

voturi
9

@Chris Am constatat că Visual Studio este cel mai bun IDE pentru dezvoltarea impotriva .NET - Cred că cel mai bun mod de a viza Mono este într - adevăr doar pentru a se dezvolta și de a construi în Visual Studio sub Windows , apoi executați doar acele fișiere binare direct pe Linux (sau orice altceva Mono alte platforme pe care îl utilizați). Există versiuni gratuite ale Visual Studio dacă licențierea este un motiv de îngrijorare. Dacă sunteți în curs de dezvoltare sub Linux, cel mai bun software - ul este , probabil , Eclipse cu un plugin Mono ( a se vedea mono Manualul - Eclipse pentru instructiuni de instalare) , dar rețineți că nu are aproape valoarea de caracteristici sau integrare limbaj Visual Studio are.

@modesty Mono este o parte treia implementare open source a .NET Framework, care vă permite să rulați aplicații .NET pe alte platforme decât Windows.

Publicat 05/08/2008 la 22:23
sursa de către utilizator

voturi
6

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face în cazul în curs de dezvoltare , cu Visual Studio pentru Mono este de a obtine MoMA http://www.mono-project.com/MoMA . Acest lucru va inspecta orice număr de ansambluri pe care le construi și pentru a genera un raport care prezintă probleme potențiale Mono ( de exemplu, metode care nu puse în aplicare în biblioteca mono). Acesta poate fi rulat de pe un GUI sau linia de comandă pentru utilizarea în automate construiește.

Publicat 08/08/2008 la 15:29
sursa de către utilizator

voturi
4

Personal, eu sunt doar compilarea în Visual Studio 2008, ca și cum ar fi fost pentru .Net 2.0 si apoi se rulează în Mono (VS2008 pe Windows într-un VirtualBox, Mono pe OSX). Toate problemele vin în timpul rulării, oricum, așa că sistemul funcționează perfect.

Tocmai am găsit acest lucru foarte nou link - ul , care este uimitor și vă arată cum să configurați Visual Studio 2008 pentru Mono.

În același timp, configurarea Mono pe OpenSuse sau Ubuntu în interiorul unui VirtualBox (produs Sun) este ușor, nedureros, și nu vă forțați să abandoneze orice platformă în care locuiți în mod normal.

Acest lucru nu este relevantă pentru întrebarea dvs., dar s-ar putea să rețineți că tocmai am intrat în mono și sunt uimit de cât de mult Net este pus în aplicare, inclusiv o mare parte din lucrurile Winforms.

Publicat 31/07/2009 la 13:55
sursa de către utilizator

voturi
4

Nu e doar nici un motiv pentru a construi aplicația folosind Mono; întregul punct al .Net CLR este că producția este compilat cross-platform.

Deci , puteți pur și simplu construi folosind IDE preferat (și dacă vă place IDEs, Microsoft este cel mai bun de a utiliza) și apoi testați - l pe Mono. Chiar dacă aveți Mono de lucru pe Windows, acesta nu ar fi un test foarte bun de portabilitate a aplicației: ce se întâmplă dacă aplicația face lucruri stupide cum ar fi presupunând nume de fișiere au backslashe în ele, sau că e ceva special despre un folder numit Program Files? Cel mai bun mod de a face portabilitate de testare este de a testa de fapt aplicația pe platforma țintă.

Și asta e destul de ușor de a face cu un jucător Linux VMware ca cel de la http://www.go-mono.com/mono-downloads/download.html .

Publicat 15/09/2008 la 18:37
sursa de către utilizator

voturi
4

Miguel a avut un post despre depanare Mono rulează pe Linux cu depanarea la distanță pe Visual Studio. Acest lucru poate fi ceva pe care doriți să se uite în ... Folosind Visual Studio pentru a depana Mono . Există , de asemenea , un nou proiect numit CLOVERLEAF al cărui scop este să permită depanare Mono pe Windows în Visual Studio.

Publicat 08/09/2008 la 14:28
sursa de către utilizator

voturi
3

Eclipse plug -in pentru Mono este mort. Pe Linux utilizați MonoDevelop sau X-Dezvoltarea , dacă vă place suport comercial bun (deși MonoDevelop se apropie rapid pe ele facilitate-înțelept). Pe Windows SharpDevelop are obiective personalizate MSBuild pentru compilarea codului împotriva Mono.

Mono și MonoDevelop se schimbă rapid, asigurați-vă că pentru a utiliza versiunile mai recente lansate, chiar dacă acestea nu sunt marcate ca stabil, încă (de exemplu, versiunile livrate împreună cu stocul de Ubuntu sunt foarte depășite).

Imaginea VMWare este o modalitate foarte bună de a începe testarea de cod Windows dezvoltat pe Linux. Nu atingeți Cygwin decât dacă sunteți deja foarte concordant cu ea.

Publicat 28/08/2008 la 11:19
sursa de către utilizator

voturi
3

Primul meu instinct ar fi mai degrabă este de ajutor „Install Linux“. Sunteți cumva de înot împotriva curentului pentru a încerca să se dezvolte în mono sub ferestre. Instalarea GTK și totul este un pic de o deranjez în experiența mea.

Dacă vă simțiți ca folosind Linux, atunci ați putea încerca Ubuntu

In caz contrar:

Există unele informații aici: http://www.mono-project.com/Mono:Windows și se pare că Cygwin toolchain ar putea fi cel mai bun pariu. Nu cred că vei fi în măsură să evite Makefiles, din păcate. Am găsit un tutorial puțin mai explicită din O'Reilly .

@modestie:

Mono furnizează software - ul necesar pentru a dezvolta și rula aplicații .NET client și server pe Linux, Solaris, Mac OS X, Windows și Unix. Sponsorizat de Novell ( http://www.novell.com ), proiectul open source Mono are o comunitate activă și entuziast contributoare și este poziționat pentru a deveni alegerea lider pentru dezvoltarea de aplicații Linux.
- De pe site-ul Mono.

Publicat 05/08/2008 la 22:27
sursa de către utilizator

voturi
1

Mi-a placut ideea de a încerca să folosească MonoDevelop cele mai multe ori doar pentru a vă asigura că lucrurile mele ar lucra împotriva Mono runtime. Cred că ar fi de asemenea posibil pentru a obține nebun cu MSBuild și scrie unele ținte personalizate care au încercat să construiască împotriva Mono, dar care este emularea practic funcționalitatea acum-defunctului pluginului care presupun a fost non-triviale pentru a construi. Eu nu am experiență minoră cu Cygwin, și eu sunt dactilografiere fericit „Configure“ și „a face“ toată ziua, dar atunci când apare o problemă în acest proces, eu sunt practic înșurubate. Voi încerca, probabil, să se joace cu toate acestea, din nou, dar dacă este nevoie de mine mai mult de câteva ore pentru a veni cu un mod de a construi confortabil împotriva Mono runtime, voi, probabil, doar cauțiune.

Voi încerca ideea Eclipse. Eu folosesc asta pentru Java, asa ca s-ar putea fi capabil de a obține c # lucrurile la locul de muncă. Vom vedea...

Publicat 05/08/2008 la 23:37
sursa de către utilizator

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more